tirsdag den 1. februar 2011

Illulisat ikke aasiaat

Så kom vi til Grønland!! men ikke til Aasiaat endnu. Vi ankom til sønder strømfjord med flyed omkring kl 10 igår lokal tid. Efter planen skulle vi så have fløjet videre kl 12.40. Da vi kom ud i flyet og havde sat os til rette viste det sig dog hurtigt at der var en fejl med instrumentbrættet, så piloten ikke kunne se temperaturen på den ene motor. Derfor blev vi alle smidt af flyet igen, og de næste 5-6timer hørte vi så i højtaleren om fremgangen på reparationen af flyet. vi kom på flyet et par gange og blev smidt af igen, men Kirstine nød det, og blev ved med at håbe vi skulle overnatte på et luksus hotel i sønder strømfjord:)
Sådan endte det ikke helt, men faktisk bedre:) piloten måtte kun flyve et begrænset altal timer mere da flyet endelig var klar til at lette, så istedet for at vi kunne blive fløjet til Aasiaat, blev vi fløjet til Illulisat på et 4 stjernet hotel, med lækker aftensmad og morgenmadsbuffet med i prisen (prisen på 0 kr altså:)). Her sidder vi s nu på Hotel Arctic, hvor vi har en fatastisk udsigt ud over hele diskosbugten som bugner med isbjerge og andet godt. Vi er lige kommet hjem fra en lille sightseeing i byen (igen gratis) og har nydt udsigten og de fine slædehunde (nydt dem er måske et lidt forkert ordvalg:)).
Om 5min kører vi til lufthavnen, og har derfra en 20min tur til Aasiaat. Vi fløj med et dash 7 fly igår, så mon ikke det bliver sådan et igen. Vi vil gerne undgå de dash 8 fly der er styrtet ned i danmark, selvom at de dash 8 fly greenland air har vist ikke er helt samme model. hvis vi kunne undgå problemer med styrebrættet eller motoren idag ville det også være herligt:)

ha det vældigt i danmark, det vil vi prøve på her i det kolde nord

1 kommentar:

  1. Dejligt at I kom godt så langt. Men Jakobshavn er vel også flot at gæste? specielt på et 4 stjernet hotel - ikke Kirstine?
    Håber at resten af turen til Aassiat også går godt.
    Vi tænkte meget på jer i nat, da I var strandet i Søndre Strømfjord.

    Knus fra mor og far ( Vivian og Carsten)

    SvarSlet