onsdag den 29. juni 2011

Lidt af hvert...

Siden sidst er der jo sket lidt af hvert…
Det har været Grønlands nationaldag (21.juni), som for grønlænderne er en vigtig helligdag. Desværre var der ikke noget til at indikere dette på sømandshjemmet, men til gengæld blev det fejret i byen med bl.a. affyring af kanoner.
Endnu engang havde Paul vagt på det ”forkerte” tidspunkt, så jeg tøffede rundt, så Paul kunne se begivenhederne på kameraet. Selve affyringen af den første kanon blev dog kun et billede ned i jorden, da det var lidt for højt til at holde kameraet lige J. Men jeg har til gengæld fået en lille film af de to andre kanoner.

Desuden var der i dagens anledning gudstjeneste i kirken og taler i sportshallen samt kaffemik rundt omkring i byen.
Et par dage efter var det jo Sankt Hans, som vi havde besluttet skulle fejres på sømandshjemmet. Det har der ellers ikke været i byen i mange år, så det var lidt spændende, om der ville komme nogen. Jeg havde forberedt mig på, at jeg nok kun kom til at holde båltale for os selv fra sømandshjemmet. Men det blev et stort tilløbsstykke, så det var rigtig fedt.

Paul og jeg havde samlet lyng forinden, som Paul havde fyldt heksen og bålet med, så det duftede dejligt ved afbrændingen. Paul og Jakob havde bygget et rigtig godt bål. Og som prikken over i’et havde heksen et par heksehyl i lommerne, så det var jo super.

Dagen efter sagde vi farvel til Dan og Gudrun (parret fra missionshuset), da de skulle rejse til Danmark på ferie og først kommer tilbage, når vi er rejst. Vi holdt afsked ved at lave frokost til dem. Så de fik lov til at smage vores tidligere fangst af ammasætter. De ventede, indtil de havde spist godt af fiskene, med at indrømme, at de ellers normalt ikke var så meget til ammasætter. Men dem, vi havde lavet, kunne de gode lide, sagde de i hvert fald… J


Vi har desuden haft endnu et par meget fantastiske sejlture med Helene, hvor vi hver gang har været velsignet med fantastiske hval-syn.
Vi har været ude igen på tur med Helene, hvor der var en hval, som blev ved med at springe op i luften og klaske ned i vandet igen, så der stod kæmpe bølgesprøjt omkring den. Det var også noget af et syn! Vi skulle ellers bare på en lille tur ud at hente lidt frisk kildevand fra en nabo ø.


Vi nyder naturen, når vi kan. Det ser ud til, det endelig er blevet sommer og at Grønland er ved at blive grøn.


1 kommentar:

  1. Det er bare så fedt alt det i får oplevet samtidig med at der bliver arbejdet. Det bliver vist et voldsomt savn for sømandshjemmet den dag i rejser hjem; Jeg tror at i har ydet en stor del profelering til/i lokalbefolkningen/samfundet omkring Søåmandshjemmet. Men vi GLÆDER os til at få jer hjem og se jer igen. Knus fra Fyn

    SvarSlet