onsdag den 6. juli 2011

Måger med mere

Så har vi haft vores sidste hele fri-weekend. Den blev afholdt med stor succes, da Helene var helt med på at bruge weekenden på sejl-eventyr. Så da Paul fik fri kl. 22 fredag aften begyndte vi at tøffe af sted i Helenes jolle. Det var rigtig godt vejr med høj sol (det har vi jo hele døgnet nu) og et blankt hav.

Det var en rigtig smuk tur. Dejligt at kunne sejle rundt og nyde naturen uden rigtig at møde mennesker. Vi fandt et godt sted at campere. Det eneste minus var stimevis af myg, men heldigvis kunne det imødegås med smukke myggenet. Desuden satte jeg stor pris på ikke at have taget to myggenet med i bagagen forgæves. Vi manglede dog nærmere heldragt-myggetnet... Pauls hænder er ihvertfald godt rød-prikkede endnu.




Dagen efter kom vi til en ø, der var et fugleparadis, så der var desuden fyldt med reder. Der var både edderfugle, måger og (for os) ukendte æg. Efter en lille samvittighedsdiskussion og sammenligning med hønseæg, nuppede vi to mågeæg.



Som vi nød godt af til morgenmaden den efterfølgende dag. Det var en ret speciel smag. De smagte faktisk lidt af fisk... eller hav, hvis det skal lyde lidt bedre :)



Lørdag nat overnattede vi på sygeplejestationen i Kangaatsiaq, da vi havde brugt mere benzin end forventet og derfor måtte opsøge en havn. Desuden var det blevet temmelig tåget, så det var dejligt at have et varmt sted at sove.
Vi var lidt spændte på, om benzintanken ville åbne på en søndag og om tågen ville lette nok til at vi kunne komme videre. Men heldigvis kom der til sidst bemanding (dog en time for sent) på tanken – selvom det var søndag. Vi var også så heldige at hende, som Helene kendte, der havde lånt os nøglen til sygeplejestationen, hun også skulle til Aasiaat. Så vi fulgte deres båd et godt stykke ud af byen, indtil de besluttede at vende om og vente til senere pga. tågen.
Helene kunne dog godt navigere på sejlruten, der fra hvor vi blev ”sat af”, så vi fik en eventyrlig tur, hvor vi lige kunne se fra ø-kant til ø-kant. Vi kom også i land et par gange for at få varmen og se os omkring. Desuden fik vi dejlige ristede pølser.



Vi kom lige hjem til aftensmadstid søndag, så der var både tid til god søndagsmiddag med lammesteg, flødekartofler + sodavnad og en film. Så det var en go weekend :)

3 kommentarer:

  1. ok Kirstne der var måske en fejl mht: til kommentare som jeg frimodig fortalte i tlf. i fredags. men her kommer ihvertfald en kommentar til den her blog. Mht. til det første billed; er jeg/vi fudlstændig solgt - og ihhee, hvor den natur dog trækker. Vi tænker det må være rigtig godt, ja virkelig RIGTIG GODT I Rotterdam da vi nu er blevet sendt der til, istedet for Grønland. Det bliver så sidste blog komentar fra os her på denne blog, og i denne omgang. Tusind mange tak til jer begge to fordi vi på så tæt hold måtte være med til at dele jeres oplebvelser. Knus til jer begge, fra Fyn.

    SvarSlet
  2. Rettelser /jeg mener selvfølgegelig solgt på klippen og mågerne ikke Paul med myggenet :-)

    SvarSlet
  3. velbekom - og tak for kommentarer :9

    SvarSlet