mandag den 20. juni 2011

"fri"weekend

Så har vi lige haft fri-weekend. Denne ”weekend” blev dog lettere forkortet for Paul, der efter at have fået fri omkring halv ti fredag aften lige skulle have nattelefonen. Så han gik desværre glip af året ”midnatssol- maraton”, som bliver afholdt rundt i byerne på Grønland. Derfor var der selvfølgelig også stillet frem til fest i Aasiaat, hvor løbet blev skudt af klokken 21.00. Der var desuden en kendt grønlandsk musiker, som havde fået sponsoreret et (økonomi;)værelse af sømandshjemmet. Så han spillede op på gaden og tiltrak mange glade dansere. Det var et stort tilløbsstykke for byens borgere, men der var vist en hel del flere tilskuere end deltagere i løbet J. Jeg var af sted med Betina og Anders (sømandshjemmets lille maskot) og Jakob (den tredje assistent) kom også til. Efter knap to timer måtte jeg dog krybe hjem i varmen på sømandshjemmet. Dette var desværre for sent til at undgå en større forkølelse, som jeg så prøver at slippe af med nu. Til gengæld kunne jeg senere sove trygt og nyde at have fri, mens Paul måtte tage telefonen flere gange i løbet af natten. (Hvis det var et problem for ham, kunne han jo bare skrive til hovedkontoret i DK og bede om at få nogle flere ansatte – havde jeg fået den besked, tror jeg nu nok, der hurtigt var skrevet en mail :)
Selvom næsten dryppede konstant lørdag og Paul ikke havde fået meget nattesøvn, havde vi en rigtig go og oplevelsesrig dag. Vi var nemlig forbi Jens og Helene for at aflevere en lånt sovepose. Og efter en kop kaffe blev vi inviteret med ud at sejle for at fange ammasætter. Det hverken kunne eller ville vi sige nej til, så vi skyndte os hjem for at blive pakket godt ind til turen.
Vi sejlede ud til en anden ø, hvor der var fiske i stimevis, som kunne samles op fra kanten af øen.


Efter en succesfuld fangst og fyldte beholdere sejlede vi til en tredje ø, hvor vi lagde dem ud på lynget. Der skal de ligge og tørre et par dage, før vi skal tilbage og vende dem, så de også kan tørre på den anden side.

Efter arbejdet med at lægge amasætterne udover lyngen, samlede vi lyng til et lille bål, hvorover vi kogte en grydfuld af fiskene, som vi så spiste fra en klippesten. Skønt og meget klistret J

Så vendte vi jollen hjemover. Vi tog en lille omvej for at se en ny rute, hvilket vi blev meget glade for, da vi både så 3-4 hvaler, en sæl og massevis af terner. Så det var en fantastisk tur.

Søndag var ren afslapning. Vi havde en halv aftale med Henry (Gurli og Helges kammerat fra Thule) om at sejle, men det var for koldt, syntes han. Så i stedet dasede vi, så film og jeg døsede noget, da mit hoved var fyldt med snot. Vi havde dog en frisk afslutning på dagen ved at tage en aftentur ud at samle lyng i fjeldet. Det skal vi bruge til at lave en hekse-dukke af til Sankthans. Da vi alligevel var ved vores ”hval-spotter” sted, skulle vi selvfølgelig spejde udover havet og så fik vi set endnu en hval. Så det er ved at være en god vane.
Paul fik igen nattelefonen og måtte lukke nogle gæster ind sidst på aftenen, så det var dejligt for ham at have fri, inden han skulle op og lave morgenmad kl 6.

3 kommentarer:

  1. Dejligt med gode oplevelser - at så nattesøvnen blev afbrudt, var da bare ærgeligt.

    SvarSlet
  2. ja men der sker stadig sjove ting hos jer, selvfølgelig lidt træls med søvnen, men ...er der ikke noget med, at man kan sove, når man bliver gammel:)
    God bedring med forkølelsen:)
    Kh Lisbeth

    SvarSlet